Tantra

Tantra

Tantra is sanskriet voor weven en nodigt je uit om je unieke zelf te leven en je eigen pad te weven. Door alles op je pad te accepteren en nieuwsgierig te zijn naar alle ervaringen ontdek je jouw waarheid. Tantra is een spiritueel pad dat ook de levensenergie, vitale energie of seksuele energie omarmt. Daar komen we tenslotte vandaan en daarin stroomt het leven. Door meer in het moment te zijn, te vertragen en zonder doel te handelen open je je zintuiglijkheid. Die laten je voelen dat je leeft en het neemt je lijf mee om te zakken in de ervaring. Met Tantra ontdek je dat je er helemaal mag zijn en dat ja zeggen tegen jezelf je in verbinding brengt met de wereld en de mensen om je heen.

Seksuele energie

In de Tantra is seksuele energie de levensenergie, de energie waaruit wij ontstaan zijn. Het is de basis van alle creatie. En dus ook van onze creativiteit, levenslust en inspiratie. Daar klopt het leven. Tantra is een spiritueel pad dat uitnodigt deze energie te onderzoeken, te voelen en te leven. Dat gaat niet over seks, dat gaat vooral over voelen, loslaten, overgave en transformatie. Zijn in en met je seksuele energie en niet aan het werk te gaan. Graag nodig ik je uit om hierin te gaan doorvoelen. Om de verbinding met jezelf te (her)vinden in het contact. Aanraken is een eerste levensbehoefte. Aanraken zonder doel, puur om het aanraken, het op die manier maken van contact raakt. De aanraking brengt je volledig in contact met jezelf en laat je levensenergie (weer) stromen.

De wijsheid van ons lichaam

Daar maken we pas echt contact mee als we ons overgeven aan hoe het leven zich ontvouwt. Met name in liefdevolle aanraking kunnen we weer contact maken met onze essentie: liefde. We zijn wezens van liefde en als we ons daarmee weer verbinden opent het leven zich in al haar volheid en kracht. Het enige wat nodig is is een veilige bedding waarin je mag openen, loslaten en stromen.

In mijn praktijk Being of Love Groningen zorg ik voor die veilige bedding en nodig ik je uit.

Tantra staat voor mij voor het hele leven, alles omarmen en zijn met wat is. Dat betekent niet dat je je willoos overgeeft. Eerder omdat er niets weg moet om iets te kunnen, mag je ontspannen in het nu. Door die ontspanning en overgave kun je contact maken met je voelen en je intuïtie. Van daaruit ontvouw zich dat wat is en dat wat vanuit jou wil bewegen.

Tantra nodigt uit om te zijn in het nu. Zonder dat er iets moet. In onze westerse mindset een flinke uitdaging en mooie oefening in bewustzijn. Masseren is voor mij een hele natuurlijke manier van contact maken. Alle zintuigen worden aangezet en tegelijkertijd ontspan je je in het moment. Je kunt uit je hoofd in je lijf zakken en als het ware in de ervaring van het moment komen.

Meest gestelde vragen