Tantra

Tantra

Tantra nodigt je uit om je unieke zelf te leven. Door alles op je pad te accepteren en nieuwsgierig te zijn naar alle ervaringen ontdek je jouw waarheid. Tantra is een spiritueel pad dat ook de levensenergie, vitale energie en seksuele energie omarmt. Daar komen we vandaan en daarin stroomt het leven. Door te vertragen en te zijn in het moment zonder doelgericht handelen open je je zintuiglijkheid;. Daar in voel je dat je leeft en neemt je lijf je mee om te zakken in de ervaring. Met Tantra ontdek je dat je er helemaal mag zijn en dat ja zeggen tegen jezelf je in verbinding brengt met de wereld en de mensen om je heen.

Seksuele energie
Tantra is de seksuele energie de levensenergie, de energie waaruit wij ontstaan zijn. Het is de basis van alle creatie, creativiteit, levenslust en inspiratie. Daar klopt het leven. Tantra is een spiritueel pad dat uitnodigt deze energie te onderzoeken, te voelen en te leven. Dat gaat niet zozeer over seks, dat gaat vooral over voelen, loslaten, overgave en transformatie. Zijn in je seksuele energie en niet aan het werk te gaan. Graag nodig ik je uit om hierin te gaan doorvoelen. Om de verbinding met jezelf te (her)vinden in het contact. Aanraken is een eerste levensbehoefte. Aanraken zonder doel maar puur om het aanraken, het maken van contact raakt. De vorm van aanraking brengt je volledig in contact met jezelf en laat je levensenergie (weer) stromen.

De wijsheid van ons lichaam
Daar maken we pas echt contact mee als we ons overgeven aan hoe het leven zich ontvormt. Met name in liefdevolle aanraking kunnen we weer contact maken met onze essentie: liefde. We zijn wezens van liefde en als we ons daarmee weer verbinden opent het leven zich in al haar volheid en kracht. Het enige wat nodig is, is openen, loslaten en stromen. In mijn praktijk Being of Love Groningen, hoop ik je daarbij te helpen. Tantra staat voor mij voor het hele leven, alles omarmen en zijn met wat is. Dat betekent niet dat je je willoos overgeeft. Eerder omdat er niets weg moet om iets te kunnen, mag je ontsnappen in het nu. Door dat ontspannen kun je contact maken met je voelen en je intuïtie. Van daaruit ontvouw zich dat wat is en dat wat vanuit jou wil bewegen.

Tantra nodigt uit om te zijn in het nu omdat het daar het leven gebeurt. Zonder dat er iets moet. In onze westerse mindset een flinke uitdaging en mooie oefening in bewustzijn. Masseren is  oor mij een hele natuurlijke manier van contact maken. Alle zintuigen worden aangezet en tegelijkertijd ontspan je je in het moment. Je kunt uit je hoofd in je lijf zakken en valt als het ware in de ervaring.

Meest gestelde vragen